PROGRAM PASCA UPSR

PROGRAM PASCA UPSR

Di mana anak kita? Sedang sibuk belajar di sekolah atau sewenang-wenangnya ponteng kelas? Ke majlis ilmu atau berpeleseran bersama rakan? Menyiapkan tugasan di depan komputer atau curi-curi melayari laman web pornografi?


Sekilas pandang, nampak jelas betapa ramai ibu bapa hari ini terlupa pentingnya melakukan pemeriksaan mengejut untuk melihat sendiri perilaku anak ketika dibiarkan tanpa pengawasan. Alasannya? Mereka sibuk bekerja, menguruskan anak kecil dan terikat dengan pelbagai komitmen penting.


Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, tular di laman sosial mengenai isu pedofilia, pengguguran haram, pembuangan bayi, seks bawah umur, pengaruh LGBT (lesbian, gay, biseksual dan transgender), penagihan dadah dan alkohol dalam kalangan remaja dan kanak-kanak.


Statistik Membimbangkan

Hasil Tinjauan Kebangsaan Kesihatan dan Morbiditi 2017 (NHMS 2017) yang dilaksanakan Institut Kesihatan Umum (IKU) membabitkan 27,497 remaja berusia 13 hingga 17 tahun, daripada 212 sekolah terpilih di Malaysia. Ternyata angka yang dipaparkan tinjauan ini meningkatkan keresahan ibu bapa.


Secara keseluruhannya, tinjauan itu mendapati seramai 2007 atau 7.3 peratus remaja pernah melakukan seks. Maklumat spesifik mendedahkan 9.3 peratus remaja terbabit berada di tingkatan satu atau kelas peralihan, diikuti 6.9 peratus remaja tingkatan dua, 6.1 peratus tingkatan tiga, 7.3 peratus tingkatan empat dan 6.9 peratus di tingkatan lima.


Selain itu, terdapat pelbagai lagi kes-kes remaja yang membimbangkan ibu bapa serta masyarakat. Antaranya:
1. Vandalisme
2. Dadah
3. Gejala Ponteng
4. Buli
5. Pergaulan Bebas
6. Rokok & Vape


Jadi AMPAC mengambil langkah inisiatif untuk bersama dengan IBU BAPA membantu melahirkan REMAJA yang lebih CEMERLANG dan BERKUALITI. Inilah program yg bakal membantu anak anda yg asyik menyorok dan menunduk malu apabila perlu bercakap serta takut memasuki alam sekolah menengah yg lagi mencabar. Seperti yang kita semua tahu dan ternyata di atas, pada usia alam remaja ini banyak masalah yang sering terjadi.


Jom bersama Akademi AMPAC dalam Program PASCA UPSR


BUTIRAN PROGRAM:

HARI: AHAD

MASA: 10.00 PAGI - 5.00 PETANG

PROGRAM: BERSIFAT JANGKA MASA PENDEK (ONE SHORT)

PESERTA: DARJAH 6 (LEPASAN UPSR)


2 MODUL TERBAIK UNTUK ANAK ANDA
YURAN PELABURAN UNTUK ANAK TERSAYANG.


Cuma kami tidak boleh menerima ramai untuk program ini. TERHAD, Siapa cepat daftar.. Dia dapat.Jangan risau, kalau anak anda tidak mahu masuk atau anda terpaksa memaksa mereka sertai Program ini. Kerana mereka mula memasuki alam remaja, keinginan mereka menjadi sangat lain.

 Jadi anda cuba pujuk dan daftar sahaja mereka. InsyaAllah, selepas itu serahkan kepada kami. Dengan izin Allah semuanya akan berjalan dengan sangat lancar.

Malah mereka akan berterima kasih kerana anda menghantar mereka ke AMPAC!


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
PROGRAM PASCA UPSR
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

Log Masuk atau